Απλός γρήγορος μα πάνω από όλα απολαυστικός.
Η βάση του είναι είναι από την συνταγή :
Παντεσπάνι σοκολάτας
Υλικά
Για το παντεσπάνι
250γρ.αλεύρι
250 γρ ζάχαρη
7 αυγά
4-5 κουταλιές κακάο.
Για την γέμιση
1 πακέτο μούς σοκολάτας
1 σαντυγί η ερμόλ.
ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι (κατά βούληση η ποσότητα)
σιρόπι για το παντεσπάνι
Για την διακόσμηση
Ότι αγαπάει ο ουρανίσκος σας,ότι έχει το ντουλάπι σας και ότι προστάζει η φαντασία σας.
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι σύμφωνα με τις οδηγίες.
Στην διάρκεια ψησίματος χτυπάμε την μούς σοκολάτας και την σαντιγύ.Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
Κόβουμε το παντεσπάνι μας σε ισομεγεθή λωρίδες (3-4 λωρίδες).
Βάζουμε την πρώτη λωρίδα στην πιατέλα που θα φιλοξενήσει το γλυκό μας και την βρέχουμε με το σιρόπι.Προσθέτουμε μούς σοκολάτας,και λίγους ξηρούς καρπούς.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο σιρόπιασμα της τελευταίας λωρίδας.
Στην τελευταία βάζουμε σαντυγί και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαινά.
Τελειώνουμε το γλυκό μας με την διακόσμηση που εμείς θέλουμε.
Μικρά tips
Μπορούμε να αφαιρέσουμε το κακάο και να προσθέσουμε αλεύρι στην ίδια ποσότητα.
Μαζί με τους ξηρούς καρπούς αν θέλουμε βάζουμε φρούτα(κομπόστα).
Αφήστε το γλυκό σας πάνω από 4 ώρες στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά και οι γεύσεις.
Είναι πολύ γρήγορο και εύκολο.
Καλή επιτυχία!