Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Θράψαλα γεμιστά με ρύζι



Νόστιμο,νηστίσιμο,εύκολο και παραδοσιακό!
Το παρεξηγημένο θράψαλο είναι μια γευστική και χορταστική λύση για το τραπέζι μας.
Σήμερα σας το παρουσιάζω γεμισμένο με ρύζι!
Ας δούμε τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής του...
Υλικά για 3-4 άτομα

6-8 θράψαλα μεγάλου μεγέθους
2- 2,5  κουτ.της σούπας ρύζι  ανά θράψαλο. Στα 6 τεμάχια θράψαλα περίπου 14 κουτ.σούπας.
δυόσμο ,αλάτι ,πιπέρι κατά βούληση
ελαιόλαδο
2-3 ώριμες ντομάτες
2-3 κουτ.σούπας πελτέ
1μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 ποτ.κρασιού λευκό κρασί η ροζέ

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα θράψαλα από την εξωτερική μεμβράνη.Αφαιρούμε τα κεφάλια από τα οποία βγάζουμε τα μάτια και το στόμα.Από το εσωτερικό του σώματος βγάζουμε τα τρόπο τινά εντόσθια και το διάφανο κόκκαλο. Πλένουμε καλά το εσωτερικό του σώματος.




Στην συνέχεια  ετοιμάζουμε το μείγμα μας προσθέτοντας και τα πλοκάμια τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει.








'Έπειτα γεμίζουμε τα θράψαλα  μας με το μείγμα και "καρφιτσώνουμε" με τις 
οδοντογλυφίδες                                                                                       
Με αυτόν τον τρόπο δεν θα φύγει η γέμιση  από μέσα στην διάρκεια του μαγειρέματος



Τοποθετούμε σε φαρδύ σκεύος,για να μην χρειαστεί δεύτερη σειρά. 



Τέλος προσθέτουμε χυμό ντομάτας,νερό,ελαιόλαδο και το κρασί και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά.Χρονομετρούμε από την στιγμή βρασμού.
Εν ανάγκη δοκιμάστε και προσαρμόστε τον χρόνο βρασμού στις προτιμήσεις σας.
Εμείς τα ζυμαρικά και το ρύζι τα προτιμούμε αλ τέντε.


  Μικρά tips

Ιδανικό ρύζι είναι το νυχάκι. Εγώ λόγω διαφορετικών προτιμήσεων της οικογένειας χρησιμοποιώ κίτρινο ακόμη και στις σούπες . Δυστυχώς.
Για να "γδάρετε" εύκολα το "τομάρι" την πέτσα δηλαδή βάλτε τα θράψαλα 10 λεπτά στην κατάψυξη.
Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες όταν είναι ζεστά.
Τέλος μην παρακάμψετε το κρασί.Μια "εύθυμη" νότα την έχει ανάγκη το θράψαλο.

Καλή επιτυχία!!!!

2 σχόλια: