Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Πρασόπιτα



Αγαπημένη πίτα με πράσα,φέτα και σπιτική σφολιάτα!

Υλικά
500γρ σφολιάτα  η
Σπιτική σφολιάτα ,η συνταγή είναι ΕΔΩ
8-10 πράσα
300 γρ φέτα(πικάντικη αν είναι εφικτό)
2 αυγά
πιπέρι
άνιθο η μάραθο
ελαιόλαδο


Οδηγίες
Έχουμε βγάλει από το ψυγείο την σφολιάτα μας.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα.Κόβουμε σε ροδέλες όχι πολύ λεπτές.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρώς τα πράσα μας.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.Ωστόσο λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε πάνω το ένα φύλλο σφολιάτας.
Μέσα στα πράσα ρίχνουμε την φέτα την οποία πρώτα έχουμε θριματίσει με τα χέρια μας.
Χτυπάμε το ένα αυγό και το ασπράδι από το δεύτερο και το προσθέτουμε στο μίγμα .
Αρωματίζουμε το μίγμα μας.Έπειτα το ρίχνουμε στο ταψί και βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας από πάνω.
Στρώνουμε όμορφα την πίτα μας και στην συνέχεια την χαράζουμε ελαφρώς σε κομμάτια.
Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε φυλάξει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 40-45 περίπου.

Μικρά tips
Όταν ψηθεί η πίτα μας  αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει και να απορροφήσει τα ζουμιά της.
Αν δούμε ότι τα πράσα βγάζουν πολύ ζουμί μπορούμε να ρίξουμε 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χονδρό μέσα στο μίγμα της γέμισης.

3 σχόλια:

  1. μούρλια, από τις πιο αγαπημένες χειμωνιάτικες πίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία πίτα Μάρα μου!!! Μου αρέσει γιατί δεν την έχεις βαρύνει με πολλά υλικά, και βγάζει τη γλύκα και την νοστιμιά του πράσου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το φύλλο δεν έχω άλλα λόγια τέλειο,
    τα είπαμε!!
    Όσο για την πίτα, μυρωδάτη και λαχταριστή.
    Εύγε κοριτσάκι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή