Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Κουνουπίδι γιαχνί





Εκτός από σαλάτα το κουνουπίδι γίνεται και γιαχνί και είναι νοστιμότατο!


Υλικά



  • 1 κουνουπιδι 1 με 1 1/2 κιλο περιπου
  • ελαιολαδο
  • 1 κρεμμυδι
  • 15 σποροι κιμινο
  • 2 κουταλιες της σουπας ντοματοπελτε
  • αλατι πιπερι

Οδηγίες



  1. Τεμαχιζουμε το κουνουπιδι στο μεγεθος που θελουμε και το πλενουμε καλα.
  2. Βαζουμε το κουνουπιδι σε κατσαρολα ανακατευοντας για να αφησει ολα τα υγρα του.
  3. Ριχνουμε το λαδι και το κρεμμυδι, ανακατευουμε για 3-5 λεπτα.
  4. Προσθετουμε το αλατι το πιπερι και το κιμινο.
  5. Επειτα ριχνουμε και τον τοματοπελτε διαλυμενο σε νερο.Προσθετουμε νερο και αφηνουμε να βρασει τοσο οσο επιθυμουμε, περιπου μιση ωρα.

Μικρά tips

Το κιμινο του δινει ξεχωριστη γευση και βοηθαει στην καλη πεψη του κουνουπιδιου

1 σχόλιο:

  1. Ετσι το φτιαχνω κ εγω μονο που βαζω μοσχοκαρυδο κανελλα και λιγο ανηθο ..αλλα δεν βαζω το κιμινο ..το φτιαχνουμε πολλα χρονια ετσι ..ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή