Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Παπουτσάκια με σως φέτας





Κλασσική συνταγή με μια γευστική πινελιά !

Υλικά

10-12 μελιτζάνες 
500γρ κιμάς μοσχαρίσιος 
2 κρεμμύδια 
2 σκελίδες σκόρδο 2-3 ντομάτες ώριμες
 2 κουταλιές τοματοπολτέ 
Αλάτι , πιπέρι , ελαιόλαδο 
1-2 δαφνόφυλλα ,λάδι για τηγάνισμα 

Για την σως
3-4 κουταλιές βούτυρο 
3-4 κουταλιές αλεύρι
 2,5 φλιτζάνια γάλα πιπέρι 250 γρ φέτα .

 Οδηγίες

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σαν να θέλουμε να σχηματίσουμε μια βαρκούλα .
 Έπειτα τις βάζουμε στο τηγάνι να σατιριστούν τόσο ώστε να μαλακώσουν και ελαφρώς να ροδίσουν . Εάν θέλουμε πριν τις τηγανίσουμε τις βάζουμε για μια ώρα σε αλατόνερο . 
Ετοιμάζουμε τον κιμά . Στην συνέχεια τοποθετούμε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες και γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά . 
Βάζουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς το αλεύρι . Μετά ρίχνουμε το γάλα και αναδεύουμε γρήγορα .
 Πριν πάρει βράση το γάλα , ρίχνουμε και την φέτα που πριν έχουμε κόψει σε κύβους .
 Αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά και ανακατεύουμε καλά . Ρίχνουμε την σως πάνω από τις γεμισμένες μελιτζάνες . Ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς για 30-40 λεπτά . 

2 σχόλια:

  1. Ακόμα μια περίφημη συνταγή απο τα χεράκια σου Μάρα , πόση φέτα θα βάλώ για να φτιάξω την σως ;
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άκυρο Μαρα μου το γραφεις ... 250 γρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή